Trezește-ți simțurile în Nordul Indiei

Durata circuit
Categorie: Relax
Grad de dificultate: Moderat

Delhi - Agra - Parcul National Ranthambore - Jaipur

Dacă iubești aventura, India este destinația potrivită pentru tine. Trafic nebun, arome puternice și culori atât de vii încât nu o să mai lași aparatul foto din mână. Aici este tărâmul cardamonului și al fumului lăsat în aer de tuk tuk-uri, al tigrilor sălbatici care traversează jungla și al Minunilor Lumii ce străpung orizontul.


Vei admira clădiri impresionante precum celebrul monument închinat dragostei, Taj Mahal, Fortul Agra, palatele din Jaipur. Peisajul în India este un amalgam de monumente patrimoniu Unesco alături de căsuțe tradiționale și temple, cu vaci plimbându-se agale pe străduțe înguste și colorate, cu miros de mirodenii și fructe exotice. Toate sunt parte din același tablou.

Adrenalina nu lipsește! Mergi într-un safari în căutarea tigrilor sălbatici în parcul Ranthambore. O să pătrunzi adânc în Nordul Indiei, într-o călătorie de 9 zile, printr-un ținut plin de contraste puternice, în care spiritualitatea ocupă locul principal.

Experiențe incluse în ofertă

 • Amestecă-te printre localnici și gustă din deliciile tradiționale în bazarul din Jaipur
 • Lasă-te purtat prin Vechiul Delhi cu ricșa
 • Fii martor la frumusețea personificată a Taj Mahal-ului
 • Mergi în zori și seara în safari în căutarea tigrilor prin parcul natural Ranthambore
 • Plimbare prin orasul fantoma Fatehpur Sikri
 • Vizita scoala locala in Ranthambore

Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Plecăm de pe Aeroportul Otopeni cu Turkish Airlines la ora 09:55 și aterizăm pe aeroportul din Istanbul la ora 12:20. Îmbarcare pe zborul Turkish Airlines cu destinația Delhi, decolare la ora 20:55.

Se ajunge în Delhi la ora 05:15. Transfer de la aeroport direct la hotel pentru odihnă. De dimineață luăm micul dejun și pornim într-un tur al orașului Delhi, un loc în care călătorești în timp prin intermediului părți vechi a orașului: Old Delhi. Vizităm Raj Ghat – un memorial dedicat lui Mahatma Gandhi. Trecem pe lângă Fortul Rosu și ajungem la Jama Masjid – una dintre cele mai mari moschei din India. Ne plimbăm cu ricșa prin Vechiul Delhi. După-amiază continuăm să explorăm partea noua a orașului: Minareta Qutab, cea mai înaltă din India, Mormântul lui Humayun, un exemplu de arhitectură persană, impozanta India Gate, Casa Parlamentului, reședința Președintelui și alte clădiri guvernamentale. Seara ne strângem la cină și împărtășim impresiile primei zile.

Cazare: hotel Radisson Blu Paschim Vihar 4* sau similar în Delhi
Nivel cazare: standard
Mese: mic dejun și cina
Experiența: cu ricșa prin Vechiul Delhi

După micul dejun pornim spre Agra, orașul faimos în toată lumea datorită mausoleului Taj Mahal. Vor fi 205 km de parcurs, în aproximativ 4 ore. Lumina caldă a după-amiezii mângâie Taj Mahalul, în timp ce noi ne plimbăm pe aleile de lângă piscina refectorizantă până la mausoleul din marmură pură, unde în serenitatea paradisului se odihnesc în pace Regina cu Regele ei.

Ne sunt dezvăluite paginile trecutului pentru a evidenția misticismul și a ne provoca imaginația. Frumusețea se arată în fața noastră. Probabil în cazul acestei construcții axioma este inversă. Frumusețea ei este personificată. Își arată diferitele stări prin nuanțele sale variate. Taj este roz dimineața, alb luminos seara, auriu când luna strălucește și variante intermediare în diferite ore ale zilei și în diferite anotimpuri.

Centrați pe celebrul Taj Mahal, uităm ca Agra are unul dintre cele mai spectaculoase forturi din India, moștenire lăsată de Imperiul Mughal. La înserat vizităm impresionantul Fort Agra, ne plimbăm prin curțile sale interioare și vizităm Sala Audiențelor și Pavilioanele Regale. Opțional, seara ne lăsăm încântați de show-ul Mohabbat-E-Taj, această saga minunată adusă dragostei: povestea adevarată și nemuritoare de dragoste dintre Shajahan si sotia sa, Mumtaj Mahal; stilul opulent al perioadei Mughal; munca imaculată a artizanilor care timp de 22 de ani au creat cel mai prețios specimen de măiestrie.

 • Cazare: hotel Clarks Shiraz 4* sau similar în Agra
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun și cina
 • Experiența: vizita la Taj Mahal și Fortul Agra

Plecam spre Ranthambore intr-o calatorie de 6 ore. Pe drum ne oprim la Fatehpur Sikri, orasul fantoma construit din gresie rosie la sfarsitul secolului al 16-lea de marele imparat Mughal Akbar ca palat si capitala sa. Din pacate acesta a fost abandonat la scurt timp dupa ce a fost construit, cand fantanile au secat. Ramane astazi in aceeasi stare in care a fost in urma cu peste 300 ani. Datorita palatelor si moscheelor sale a fost un oras mai mare decat Londra cand a fost construit initial. Acum reprezinta un loc extraordinar pentru a te plimba printre cladirile aflate aproape in conditie perfecta. Continuam drumul si ajungem in Ranthambore. Sosire la hotel si cazare.

 • Cazare: hotel Sher Garh 4* sau similar in Ranthambore
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun si cina
 • Experienta: plimbare prin orasul fantoma Fatehpur Sikri

Dimineața devreme mergem în Ranthambore pentru un Jeep Safari. Ranthambore nu este doar unul dintre cele mai mari parcuri din nordul Indiei, ci și unul dintre cele mai mari sanctuare ale vieții sălbatice din lume, când vine vorba despre conservarea speciei tigrilor. În afară de tigri, există și o populație numeroasă de păsări, peste 270 de specii diferite. Safari-ul începe, căutăm prin iarbă urmele care trădează prezența tigrilor. Mașina 4X4 în care suntem încetinește până ajunge să se furișeze, șoferul oprind încet motorul. Dacă suntem norocoși, poate apare și tigrul, iar obiectivele foto vor captura imagini memorabile.

După safari ne întoarcem la hotel pentru micul dejun. Restul timpului îl avem la dispoziție pentru activități independente. Prânz la hotel și după-amiază târziu începem a doua sesiune de safari.

 • Cazare: hotel Sher Garh 4* sau similar în Ranthambore
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun și cină
 • Experiența: plimbare prin orașul fantomă Fatehpur Sikri

După micul dejun vizităm o școală locală în Ranthambore. Plecăm spre Jaipur ce ne întâmpină cu străduțele sale colorate, haotice și pline de o combinație inedită între nou și vechi. I se mai spune și orașul roz, rozul fiind considerat în secolul 19 culoarea bucuriei și un semn de bun-venit, astfel încât atunci cand Prințul de Wales al Marii Britanii a venit în India și a vizitat orașul, maharajahul a ordonat ca tot orașul să fie vopsit în roz.

Ajungem la hotel, iar restul zilei va fi liberă pentru odihnă sau explorați orașul pe cont propriu. Seara pornim într-o plimbare fascinantă, ne amestecăm printre localnici și socializăm cu ei, în timp ce degustăm câteva dintre deliciile culinare locale: pakoras, aloo tiki, samosa și dulciuri de la cei mai faimoși vânzători de stradă. Observăm artizanii locali în buticurile lor. Metode tradiționale, transmise din generație în generație, sunt încă folosite în producerea obiectelor valoroase și apreciate.

 

 • Cazare: hotel Park Regis 4* sau similar in Jaipur
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun si cina
 • Experiența: turul bazarului din Jaipur cu degustare

Incepem ziua cu Amber Fort, localizat in Amer, la 11 km de Jaipur. Spectaculosul fort a fost construit de Raja Man Singh I in 1592 si imbina atat elemente arhitecturale Hindu cat si Rajput. Ne intoarcem in Jaipur si ne oprim pentru cateva fotografii la Hawa Mahal, in traducere Palatul Vanturilor, o cladire simbol a orasului, si probabil unul din principalele simboluri ale Indiei, alaturi de Taj Mahal. Ne continuam turul de explorare al orasului cu o vizita la City Palace, un complex de palate si locul in care se afla Maharajahul – titlul purtat de printii indieni suverani. Vedem si Observatorul Jantar Mantar, un observator astronomic construit la inceputul secolului al 18-lea. Aici se gaseste o colecție de 19 instrumente astronomice arhitecturale, printre care si cel mai mare ceas solar din lume. Instrumentele permit observarea pozitiilor astronomice cu ochiul liber. Observatorul este si un monument dedicat inovatiilor arhitecturale rezultate din adunarea unor idei provenite din religii si convingeri sociale diferite, un mare progres pentru India aflata la inceputul secolului 18.

 • Cazare: hotel Park Regis 4* sau similar in Jaipur
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun si cina
 • Experienta: explore Jaipur

Opțional: Zbor cu balonul deasupra Jaipurului (210 usd/persoană). Experimentați această aventură matinală. Nu există nici un sentiment ca acesta, nicio experiență de pe pământ nu se potrivește cu magia de a pluti, de a fi una cu cerul și de a privi de sus lumea.

Dupa micul dejun plecăm către Delhi. Ajungem după-amiaza și ne cazăm. Seara vizităm cel mai cunoscut lăcaș de cult Sikh din India, Gurudwara Bangla Sahib, o oază de spiritualitate în capitala haotică. Loc de pelerinaj, construcția are proporții impresionante, iar interiorul este magnific. Încheiem seara la cină, unde impărtășim impresii din aventura indiană.

 

 • Cazare: hotel Lemon Tree Aerocity 4* sau similar in Delhi
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun si cina
 • Experienta: o oaza de spiritualitate in capitala haotica, Gurudwara Bangla Sahib

Transfer la aeroport pentru îmbarcare pe zborul companiei Turkish Airlines spre Istanbul cu decolare la ora 06:55. Sosire în Istanbul la ora 11:30 pentru escală. Plecare spre București la ora 19:35 și aterizare pe aeroportul Otopeni la ora 19:55.

×Inchide

Servicii incluse

 • Persoană în cameră dublă: 1.300 Euro
 • Persoană în cameră single: 1.550 Euro.

Grup minim de 20 de persoane.
În cazul în care grupul minim nu se realizează, excursia se anulează sau tariful se recalculează.

Cost

07.11.2020
București - Istanbul 09:55 - 12:20
Istanbul - Delhi        20:55 - 05:15

15.11.2020
Delhi - Istanbul        06:55 - 11:30
Istanbul - Bucuresti 19:35 - 19:55.

Bilete de avion

Pachetul include:

 • Bilete de avion cu Turkish Airlines pe ruta București – Delhi și retur, via Istanbul
 • Toate taxele de aeroport și taxa de bagaje pentru aceste zboruri
 • 08 nopți de cazare la hoteluri de 4*
 • Mese: mic dejun și cină, excepție Ranthambore unde este inclus și prânzul

Experiențe locale:

 • Cu ricșa prin Vechiul Delhi
 • Fii martor la frumusețea personificată a Taj Mahal-ului
 • Plimbare prin orașul fantomă Fatehpur Sikri
 • Safari în căutarea tigrilor în Parcul Național Ranthambore (2 game drive)
 • Vizitarea unei școli locale în Ranthambore
 • Descoperim viața meșteșugarilor și degustăm delicii locale într-o plimbare prin bazarul din Jaipur
 • Incursiune într-o oază de spiritualitate, Gurudwara Bangla Sahib

• Toate transferurile și vizitele incluse în itinerariu cu transport privat
• Servicii de ghizi locali în limba engleză pe durata excursiilor
• Intrările la obiective turistice menționate în program
• Însoțitor de grup
• TVA

Pachetul nu include:

 • Taxa de viză și procesare India: 55 Euro/persoană (se obține din țară înainte de călătorie)
 • Asigurarea medicală obligatorie
 • Asigurarea storno opțională, se încheie în aceeași zi cu contractul turistic
 • Alte mese în afara celor menționate în program
 • Alte excursii și activități opționale
 • Bacșișul pentru ghizii și șoferii locali
Detalii servicii

08 nopți de cazare la hoteluri de 4*.

Cazare

Mese: mic dejun și cină, excepție Ranthambore unde este inclus și prânzul.

Mese

Experiențe locale:

 • Cu ricșa prin Vechiul Delhi
 • Fii martor la frumusețea personificată a Taj Mahal-ului
 • Plimbare prin orașul fantomă Fatehpur Sikri
 • Safari în căutarea tigrilor în Parcul Național Ranthambore (2 game drive)
 • Vizitarea unei școli locale în Ranthambore
 • Descoperim viața meșteșugarilor și degustăm delicii locale într-o plimbare prin bazarul din Jaipur
 • Incursiune într-o oază de spiritualitate, Gurudwara Bangla Sahib
Experiente locale

În funcție de anumite situații speciale, programul poate fi modificat de conducătorul de grup, fără însă a aduce prejudicii structurii de bază a programului. În cazul în care grupul minim nu se realizează, excursia se anulează sau tariful se recalculează.

Modalitatea de plată a pachetului este:
• Avans de 50% din valoarea excursiei în momentul înscrierii.
• Plata integrală cu cel târziu 30 de zile înainte de data plecării.

În cazul în care turistul renunță din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe urmatoarele penalizări:
a) 25% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face cu mai mult de 46 de zile calendaristice înainte de data plecării;
b) 50% din tariful pachetului de servicii, dacă renunțarea se face în intervalul 45 - 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;
c) 100% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face într-un interval mai mic de 30 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

Documente de călătorie:

 • Este necesar PAȘAPORTUL ELECTRONIC SAU PAȘAPORTUL SIMPLU valabil cel puțin 6 luni de la data terminării călătoriei. Nu se acceptă pașaportul temporar.
 • Vă rugăm să vă asigurați că documentele de călătorie nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranță și că aveți 2 pagini libere pentru aplicarea vizei.

Documente pentru minori:

 • Pentru minorii care călătoresc însoțiți de un singur părinte, este necesar acordul celuilalt părinte exprimat printr-o declarație autentificată la notariat. Dacă celălalt părinte a decedat este necesară o copie după actul de deces.
 • Pentru minorii care au un singur părinte declarat în certificatul de naștere, este necesară o copie a acestui certificat.
 • Pentru minorii care călătoresc însoțiți de un singur părinte și acesta este divorțat, este necesara hotărârea judecătorească definitivă prin care i-a(u) fost încredințaț(i) minorul(ii) și copie după actul de divorț. Dacă hotărârea judecătorească nu este definitivă, este necesar acordul celuilalt părinte exprimat printr-o declarație autentificată la notariat.
 • Pentru minorii care călătoresc fără părinți și au fost încredințați unei terțe persoane, este necesar acordul ambilor părinți exprimat printr-o declarație autentificată la notariat precum și cazier juridic pentru persoana care îi insoțește.
 • Dacă nu vă încadrați în niciuna dintre prevederile de mai sus, vă rugăm să consultați site-ul poliției de frontieră: www.politiadefrontiera.ro și să vă asigurați că întruniți condițiile prevăzute de articolul 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005 cu modificările ulterioare, apelând poliția de frontieră la nr. de telefon 021.9590.

Clasificarea pe stele a unităților de cazare este cea atribuită de oficialitățile de resort locale.

 • Hotelurile nominalizate în program pot suferi modificări până la data plecării, în funcție de condițiile specifice care pot apărea între momentul publicării programului și data plecării. Dacă aceste schimbări sunt impuse de furnizorul local, întotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locație/confort.
 • Distribuția și tipul camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora; detaliile legate de amplasarea, aspectul camerei sau orice cerință specială a pasagerului se rezolvă direct la recepția hotelului (în funcție de disponibilități).
 • Majoritatea hotelurilor nu dețin camere triple. În unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, în funcție de disponibilitate. Patul suplimentar poate fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibilă etc.
 • Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (seif, minibar, internet etc.); în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 • La plecare, clienții sunt rugați să respecte cu strictețe ora de plecare din hotel către aeroport anunțată de reprezentantul agenției Explore Travel și înainte de predarea cheilor la recepția hotelului să achite toate cheltuielile suplimentare efectuate pe perioada sejurului.

Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

condimente si nuci indiene
Jaipur, snake music
Tigri, Parc National
Taj Mahal
indian spices
Fort Agra
 Fatehpur Sikri
Nunta indiana
Apus la Taj Mahal
Taj Mahal vizită