City Break Lisabona

Următoarea plecare: 21.05.2021
Durata circuit
5 zile
399 Euro / persoană
Grup: între 2 și 6 persoane
Locuri disponibile: 6
Categorie: Flash
Grad de dificultate: Usor

Explore Travel te invita intr-un city break in Lisabona!

Portugalia, tara cu cele mai vechi granite europene, adaposteste pe coasta Atlanticului cel mai vestic oras situat in Europa continentala, Lisabona, un oras care straluceste prin frumusetea sa versatila si multitudinea de fatete.


Cu o istorie tumultuoasa si veche de 3000 de ani, Lisabona (Lisboa) ofera extrem de multe variante de explorare, satisfacand toate gusturile: de la istoria lui Vasco da Gama la spectacole culturale pana la numeroase posibilitati de a face cumparaturi. La acestea se adauga o abundenta de locuri in care sa gusti din produsele gastronomice locale cu diferite influente coloniale si zone de relaxare umbroase sau puncte de observatie presarate prin oras.

In timpul zilei, viata se invarte in jurul cafenelelor, iar delicioasele prajituri il vor tenta chiar si pe cel mai mare sustinator al dietelor. Orasul se trezeste cu adevarat la viata seara, si pe buna dreptate, are cea mai colorata viata de noapte din zona, mai ales in baruletele mici si restaurantele din cartierele Bairro Alto si Alfama unde se serveste vin de Porto. Aici este posibil sa dati peste fermecatoarele acorduri de fado, cantece pline de pasiune tipic portugheze, inscrise pe listele UNESCO ale patrimoniului cultural imaterial! Multe dintre punctele de atractie ale unei vizite in Lisabona sunt, in mod convenabil, concentrate in doua zone principale, Baixa, si malul raului, Belem.

Acest melange colorat, alaturi de spiritul curtenitor si ospitalier al portughezilor, fac din Lisabona o experienta desavarsita.

 

Experiențe incluse în ofertă

 • Gusta celebrele Pasteis de Belem, delicioasele produse de patiserie
 • Petrece o seara intr-un local de fado din cartierul Alfama
 • Urca-te in faimosul funicular si bucura-te de panorama orasului
 • Mergi pana la cel mai vestic punct din Europa, Cabo da Roca

Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Plecare din Bucuresti de pe aeroportul Otopeni spre Lisabona cu compania Blue Air la ora 21:15. Se ajunge la Lisabona la ora 23:45 noaptea. Transfer la hotel si cazare.

Cazare: Hotel Marques de Pombal 4*  

Nivel cazare: standard

Zi plina in Lisabona. Va recomandam sa incepeti cu zona Alfama, unul dintre cele mai vechi cartiere ale Lisabonei, ce se intinde pe un deal, intre castelul St. Jorge si raul Tejo. In zona Alfama se pot vizita biserica Sfantul Anton, Catedrala – cea mai veche din oras (secolul XII) si ruinele castelului medieval San Jorge.

Turul poate continua cu Belem, situat in partea de Vest a orasului, renumit datorita faptului ca a fost resedinta regala dupa cutremurul din 1775, dar si pentru ca acesta era locul de plecare al exploratorilor portughezi. Aici se afla Turnul Belem, unul dintre constructiile-simbol ale Lisabonei si un obiectiv din Patrimoniul Mondial UNESCO, istoria sa fiind legata de epoca marilor descoperiri geografice. De aceeasi epoca este legat si Monumentul Descoperirilor decorat cu motive ale vietii pe mare si 34 de statui - figuri importante din acea perioada: Henry Navigatorul, Vasco da Gama, Magellan etc. Manastirea Jeronimos este probabil cel mai prestigios lacas de cult din Lisabona, construit in 1502 pentru a comemora calatoriile si realizarile lui Vasco da Gama.

Dupa vizita puteti incerca la cofetaria de langa manastire, renumitele “Pasteis de Belem”, un desert traditional portughez.

Puteti incheia turul cu zona Rosio si Praca do Comercio, unde sunt numeroase restaurante locale si este considerat centrul comercial al orasului.

Seara o puteti petrece in cartierul Barrio Alto, renumit pentru localurile de fado si pentru baruri si restaurante.

 

Cazare: Hotel Marques de Pombal 4*  

Nivel cazare: standard

Mese: mic dejun

 

Mic dejun. Excursie optionala la Sintra – Cabo Da Roca – Cascais.

Din Lisabona in Sintra se ajunge foarte usor cu trenul, plecare din gara Lisboa Rosio dimineata.

Sintra este fosta resedinta de vara a Regilor Portugaliei si adaposteste monumente de importanta istorica, exemple clasice ale arhitecturii portugheze. Punctele principale de atractie sunt: Palatul Regal – cu parti datand din secolul XIV si Palacio de Pena, construit pe locul unei manastiri din secolul I, o capodopera arhitecturala. Timp liber pentru plimbare prin oras.

Din Sintra puteti lua autobuzul catre Cabo da Roca, punctul cel mai vestic al continentului European, despre care poetul portughez Luis de Camoes  scria: ,,in acest loc se termina pamantul si incepe marea”. Urmeaza o oprire in Cascais, un fost sat percaresc care, impreuna cu statiunea invecinata Estoril, a devenit locul preferat al nobilimii europene si al regilor la inceput de secol XX. Puteti lua pranzul in Cascais si va puteti plimba prin frumoasa statiune.

Intoarcere in Lisabona cu trenul si seara libera pentru plimbare prin centrul orasului.

Cazare: Hotel Marques de Pombal 4*  

Nivel cazare: standard

Mese: mic dejun

Mic dejun la hotel. Elibererea camerelor la ora 12:00. Bagajele pot fi depozitate la camera de bagaje a hotelului.  Zi libera la dispozitie pentru plimbare sau relaxare.

In aceasta ultima zi puteti vizita Oceanarium, unul dintre cele mai mari acvarii din lume. Nu este doar marimea acestuia cea care impresioneaza, este si design-ul inovativ – fiind primul acvariu care incorporeaza diferite habitate marine intr-un singur mediu, recreand variate ecosisteme ale oceanului, de la rezervorul cu pinguinii din Antarctica pana la rezervorul cu vidre din Pacific. Oceanarium-ul este localizat in futuristul  Parc al Natiunilor (Parque das Naçðes). In apropierea acestuia se afla Oriente Station, o statie de metrou moderna, impresionanta, Pavilionul Portugal, o structura care sfideaza gravitatia, Pavilionul Atlantic, o arena de forma unui OZN, Turnul Vasco da Gama, cea mai inalta cladire a Lisabonei cu vedere panoramica asupra orasului, Podul Vasco da Gama, unul dintre cele mai lungi poduri ale lumii si Muzeul de Stiinte Interactive.

Intoarcere la hotel si transfer la aeroport pentru zbor spre Bucuresti.

Plecarea din Lisabona la ora 00:45 spre Bucuresti. Se calatoreste pe timpul noptii. Sosire in dimineata zilei de 06 aprilie 2021 la ora 06:55 a.m (sau 25 mai 2021).


Servicii incluse

 • Persoana in camera dubla: 399 Euro
 • Persoana in camera single: 534 Euro

Hotel Marques de Pombal 4*, Lisabona

 

Marime grup: Grup minim de 2 persoane

 

NOTA

 • Tarifele sunt calculate in functie de cel mai mic pret pentru biletul de avion, disponibil la momentul realizarii ofertei. Tarifele se pot modifica oricand pana la momentul emiterii biletelor de avion.
 • Datele de plecare nu sunt fixe. Puteti opta pentru o alta perioada, caz in care tariful se va recalcula in functie de disponibilitatile existente la momentul ofertei pentru biletele de avion si cazare.
 • Asigurarile incluse in pachet sunt valabile pentru persoanele care la data calatoriei nu au implinit vasta de 65 ani. Pentru persoanele peste 65 ani costul asigurarii se va recalcula iar suplimentul va fi transmis in momentul rezervarii pachetului.
Cost

Pachetul include

 • Bilet de avion Bucuresti-Lisabona si retur, compania Blue Air (low cost)
 • Toate taxele de aeroport
 • Taxa de bagaj mic de cabina, dimensiuni  40 x 30 x 20cm (maxim 10Kg)
 • 3 nopti cazare in camera dubla cu mic dejun inclus la Hotel Marques de Pombal 4*
 • Asigurare medicala Travel (max.65 ani)
 • TVA

Pachetul nu include:

 • Supliment bagaj cala: 90 Euro/bagaj 23Kg/ dus-intors
 • Supliment imbarcare prioritara si bagaj mare de cabina 55x40x20cm: 20 Euro/persoana
 • Alegere locuri pe avion: de la 8 Euro/loc/persoana
 • Transfer privat aeroport – hotel si retur
 • Alte mese in afara celor mentionate in program
 • Excursii si activitati notate ca optionale in program
 • Intrarile la obiectivele turistice
Detalii servicii

Orar de zbor, compania Blue Air (low cost)

02.04.2021 sau 21.05.2021:  Bucuresti – Lisabona   21:15 – 23:45
06.04.2021 sau 25.05.2021:  Lisabona  – Bucuresti  00:45 – 06:55

Bilete de avion

3 nopti cazare in camera dubla la Hotel Marques de Pombal 4*

Cazare
Mese

Conditii de inscriere

Modalitatea de plata a pachetului este:

 • 50% la inscriere
 • Plata integrala a excursiei cu minim 25 zile inainte de plecare

 

Conditii de calatorie: carte de identitate valabila pe perioada calatoriei sau pasaport biometric valabil minim 6 luni de la data calatoriei.

In cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe urmatoarele penalizari:

 1. 50% din tariful pachetului de servicii, daca renuntarea se face intre momentul inscrierii si  25 zile  calendaristice inainte de data plecarii;
 2.  100% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 25 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

Informatii generale de calatorie

Documente de calatorie

 • Carte de identitate valabila/ pasaport valabil pe perioada calatoriei.

Informatii companii aeriene

 • Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
 • In cazul anularii unui zbor operat de o companie aeriana low cost, orice rerutare se va face doar pe zborurile proprii, si nu pe zborurile alor companii.
 • Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul.
 • Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de a nu permite imbarcarea, respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza. De asemenea, personalul companiilor aeriene poate refuza imbarcarea pasagerilor, daca acestia prezinta simptome ale infectiei cu COVID-19.
 • La sosire pe teritoriul national (Portugalia), se mentine masura controlului temperaturii corporale prin intermediul termometrelor cu inflarosu a tuturor pasagerilor.
 • Explore Travel nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
 • Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control Pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

 

 

Informatii cazare             

 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile de resort locale.
 • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
 • Distributia si tipul camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; detaliile legate de amplasarea, aspectul camerei sau orice cerinta speciala a pasagerului se rezolva direct la receptia hotelului (in functie de disponibilitati).
 • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar poate fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (seif, minibar, internet, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • La plecare, clientii sunt rugati sa respecte cu strictete ora de plecare din hotel catre aeroport anuntata de reprezentantul agentiei Explore Travel si inainte de predarea cheilor la receptia hotelului sa achite toate cheltuielile suplimentare efectuate pe perioada sejurului.

 

Nota: In functie de anumite situatii speciale, programul poate fi modificat de agentie, fara insa a aduce prejudicii structurii de baza a programului.

 


Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

City break Lisabona, Portugalia. Vacanta Explore Travel.
City break Lisabona, Portugalia. Vacanta Explore Travel.
City break Lisabona, Portugalia. Vacanta Explore Travel.
City break Lisabona, Portugalia. Vacanta Explore Travel.
City break Lisabona, Portugalia. Vacanta Explore Travel.
City break Lisabona, Portugalia. Vacanta Explore Travel.
City break Lisabona, Portugalia. Vacanta Explore Travel.