City Break la Alba Iulia

Durata circuit
Categorie: Flash
Grad de dificultate: Usor

Descopera ,,Cealalta Capitala” a Romaniei

Explore Travel te invita intr-o scurta vacanta, un city break la Alba Iulia!

Toata lumea stie ca Alba Iulia este locul unde s-au scris pagini importante din istoria Romaniei care vor ramane mereu in memoria colectiva, au luat nastere povesti care ii dau un farmec aparte, fiind totodata orasul in care s-a infaptuit Marea Unire.


Orasul gazduieste cea mai mare cetate din Romania, edificata la inceputul secolului al XVIII-lea si realizata pe baza unui proiect intocmit de arhitectul italian Giovanni Morando Visconti, conform celor mai noi principii europene de constructie a fortificatiilor de la acea vreme, sistemul Vauban. Cetatea Alba Iulia adopta forma unui heptagon neregulat, elementele de aparare fiind dispuse succesiv si in trepte descrescatoare, de la interior spre exterior. Ansamblul fortificat include o incinta aparata de trei randuri de ziduri, prevazute cu bastioane si raveline, delimitate de santuri largi si adanci, porti de acces si cazarmi pentru adapostul trupelor.

Ca toate orasele cu istorie, Alba Iulia pastreaza, pe langa cladirile-simbol si mici secrete, lucruri mai putin cunoscute, zarite doar de ochiul cunoscatorilor. Pe toate acestea va ajutam sa le (re)descoperiti, astfel incat la final sa priviti orasul cu alti ochi. 

Experiențe incluse în ofertă

 • Vizita cu ghid la Cetatea Alba Carolina
 • Descopera specialitatile gastronomiei locala
 • Cazare in centrul vechi al orasului, intr-un conac boieresc
 • Exploreaza imprejurimile, monumentul natural Rapa Rosie

Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Sosire in cursul serii la Alba Iulia si check-in la “La Maison de Caroline”, situat in centrul vechi al orasului Alba Iulia, intr-o zona linistita. Numele a fost ales dupa denumirea Cetatii Alba-Carolina, proprietarii fiind legati sufleteste de Alba-Iulia. Cladirea care gazduieste hotelul a fost construita acum mai bine de 120 de ani, in 1873, si are o arhitectura specifica sfarsitului de secol XIX, in stil unguresc, fiind o casa boiereasca cu un aer select. La Maison de Caroline reuseste sa pastreze aerul de odinioara imbinandu-l cu confortul modern.

Dupa check-in veti avea ocazia sa descoperiti cetatea la pas, pe cont propriu. Nu ratati o plimbare de-a lungul santului Cetatii (3,5 km). Exista si posibilitatea sa inchiriati biciclete sau trotinete electrice.

Cina poate fi servita la locatia in care sunteti cazati sau puteti opta pentru una dintre variante (obligatoriu cu rezervare): Dante Café and Dine, SOMM Tapas & Wine Bar, Pub 13 Medieval (specific traditional romanesc).

 

Mic dejun la hotel.

Incepand cu ora 10:00 veti descoperi in detaliu Cetatea Alba Carolina in cadrul unui tur ghidat. Ghidul va povesti cum au evoluat cele 3 fortificatii, veti identifica cladirile din interiorul cetatii, statuile si basoreliefurile si veti afla informatii despre cele mai importante evenimente si personalitati care au marcat istoria locului.

Dupa vizita cetatii, puteti lua pranzul la unul dintre restaurantele din oras apoi, indiferent de vreme, va recomandam sa descoperiti si imprejurimile pe cont propriu. Astfel propunerea noastra este sa vizitati Rapa Rosie care reprezinta nu doar unul dintre punctele de interes turistic major ale judetului Alba, ci si unul dintre cele mai remarcabile monumente naturale din Romania si o raritate europeana.

Rapa Rosie este situata la 6 kilometri de orasul Sebes, spre satul Daia Romana, Aici se ridica din pamant o enorma alcatuire de piatra, cu forme bizare, denumita popular “Micul Canion al Romaniei”.

Acest edificiu natural din piatra este format de catre apa care a sapat, in diversele tipuri de roci – marne, argile, gresii – care alcatuiesc Rapa Rosie, coloane si piramide, santuri, tuneluri si vagauni – o bogatie de forme care fac din Rapa Rosie o priveliste rara, la fel de spectaculoasa ca Marele Canion al Americii de Nord.

Cei care au vazut Rapa Rosie pe vreme de ploaie puternica spun ca aspectul ei devine atunci dramatic, cu paraiase rosii brazdand zidurile de stanca si curgand prin fagasele pe care le adancesc imperceptibil, an dupa an.

Cina o puteti servi la unul dintre restaurantele din Alba Iulia.

Nota: Serviciul de ghid turistic este asigurat in limba romana.

 

Dimineata, dupa micul dejun, va luati ramas bun de la gazde si porniti la drum.


Servicii incluse

 • Adult in camera dubla: 315 lei/sejur
 • Adult in camera single: 450 lei/sejur

Tariful este valabil pentru grup minim de 4 persoane. Confirmarea ofertei se face in functie de disponibilitate la momentul cererii.

Datele de plecare nu sunt fixe. Puteti opta pentru alte perioade, caz in care tariful se va recalcula in functie de disponibilitatile existente la momentul ofertei pentru cazare.

 

Detalii, conditii cazare copii:

 • Un copil cu varsta pana la 4 ani sta gratis daca foloseste un patut
 • Un copil cu varsta pana la 12 ani sta gratis cand sunt folosite paturile existente
 • Un copil mai mare sau adult plateste 70 RON pe noapte daca foloseste un pat suplimentar
 • Capacitatea maxima pentru paturi suplimentare intr-o camera este 1
 • Capacitatea maxima pentru numărul total de clienti intr-o camera este: 3
 • Capacitatea maxima pentru patuturi intr-o camera este: 1.

 

Cost

Pachetul include:

 • 2 nopti cazare in camera dubla/ single standard;
 • 2 mic dejunuri servite bufet in cadrul hotelului;
 • Tur ghidat al Cetatii Alba Carolina, in limba romana (conform descrierii de mai sus).

 

Pachetul nu include:

 • Transportul pana la/ de la Alba Iulia;
 • Intrarile la obiectivele turistice si alte cheltuieli personale;
 • Pranzurile si cinele;
 • Produsele disponibile la minibar;
 • Transport si ghid turistic la Rapa Rosie.
Detalii servicii

2 nopti cazare in camera dubla/ single standard - La Maison de Caroline

Camerele  sunt disponibile incepand cu ora 14:00. Check-out-ul se face pana la ora 12:00.

Cazare

2 mic dejunuri servite sub forma de bufet, in cadrul hotelului

Mese

Modalitatea de plata a pachetului este:

 • Avans de 50% din valoarea excursiei in momentul inscrierii.
 • Plata integrala cu cel tarziu 7 zile inainte de data excursiei.

 

In cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe urmatoarele penalizari:

 1.  Nu se percep penalizari daca anularea are loc cu mai mult de 30 zile inainte de inceperea sejurului;
 2. 50% din tariful pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 30-11 zile calendaristice inainte de data inceperii sejurului;
 3. 100% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 11 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.
 4. Avand in vedere situatia actuala (virus SARS-Cov 2) – in cazul in care vor aparea eventuale restrictii si turistilor le va fi limitata deplasarea, suma achitata ca avans se va considera avans pentru o rezervare ulterioara.

Masuri de igiena si siguranta anti-covid

Ne bazam pe intelegerea reciproca, acceptarea inca de la confirmarea rezervarii si respectarea cu strictete a urmatoarelor reguli si norme de conduita pentru a avea o sedere cat mai lipsita de griji:

- Purtarea mastii (medicale/non-medicale) in spatiile inchise se face in mod corespunzator: masca trebuie sa acopere atat gura, cat si nasul.

- Asigurarea unei distante minime de 2 metri fata de angajati sau alti oaspeti si evitarea contactului direct. Recomandare: un timp cat mai scurt.

- Igiena regulata si corecta a mainilor cu apa si sapun, dezinfectant.

- Nu atingeti nasul si gura cu mainile nedezinfectate, nu stranutati sau tusiti fara protectie.

 

NotaIn functie de anumite situatii speciale, programul poate fi modificat de agentie, fara insa a aduce prejudicii structurii de baza a programului.


Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

City Break Alba Iulia, vacanta Explore Travel
City Break Alba Iulia, vacanta Explore Travel
City Break Alba Iulia - La Maison De Caroline, vacanta Explore Travel
City Break Alba Iulia - La Maison De Caroline, vacanta Explore Travel
City Break cetatea Alba Iulia, vacanta Explore Travel
City Break Alba Iulia - Rapa Rosie, vacanta Explore Travel
City Break Alba Iulia, vacanta Explore Travel
City Break Alba Iulia, vacanta Explore Travel