City Break Florenta

Următoarea plecare: 16.04.2021
Durata circuit
3 zile
309 Euro / persoană
Grup: între 4 și 8 persoane
Locuri disponibile: 8
Categorie: Flash
Grad de dificultate: Usor

Alte date de plecare

28.05.2021 / 8 locuri / 309.00 euro   Rezervă

Exploreaza Florenta intr-un city break de primavara, o vacanta Explore Travel!

Orasul Florenta este cunoscut pentru originile renumitei familii Medici, care a ramas in istorie pentru aportul cultural pe care l-a avut. De altfel, orasul este renumit pe intreg globul pentru cladirile ce sunt imbracate in elemente arhitectonice Gotice si Renascentiste.

 


Pentru cei care iubesc cultura, Florenta este centrul ideal in care se regasesc galeriile de arta si muzee de o importanta majora. Este de mentionat aportul cultural pe care l-au avut nume recunoscute la nivel mondial precum: Dante, Botticelli, Michelangelo sau Leonardo da Vinci. Printre locurile care trebuie vizitate se regasesc: Turnul cu clopot Giotto si turnul Signiorii, Fantana lui Neptun, Palazzo Vecchio, Palatul Pitti si Catedrala Sfanta Maria del Fiore.

Asa cum Florenta este o adevarata bijuterie, la fel este intreaga regiune Toscana, cu oraselele sale mici imprastiate printre vii si coline, dintre care Siena (78 Km de Florenta), unul dintre cele mai frumoase orase medievale ale Italiei, si San Gimignano (50 Km de Florenta), cu ale sale turnuri care vegheaza orasul de sute de ani.

Experiențe incluse în ofertă

 • Viziteaza Galleria dell’Accademia Florenta, casa lui David al lui Michelangelo
 • Descopera istoria orasului Florenta alaturi de un ghid local indragostit de arta
 • Plimbati-va prin Giardino di Boboli, un adevarat muzeu in aer liber
 • Iesiti la o plimbare matinala pe Ponte Vecchio, sau seara, la apusul soarelui.

Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Plecare din Bucuresti de pe aeroportul Otopeni spre Florenta cu compania Blue Air la ora 18:35. Sosire in Florenta la ora 19:45 si transfer la hotel pentru cazare. Plimbare de seara prin Florenta si cina pe cont propriu.

Cazare: Hotel Villa Carlotta 4* sau similar in Florenta

Nivel cazare: standard

Mic dejun si start intr-un tur al orasului Florenta, alaturi de un ghid local de limba romana.

Centrul istoric, relativ mic, are concentrate majoritatea obiectivelor impunatoare ale Florentei. Veti vizita Domul Santa Maria del Fiore, veti putea vedea de afara Campanila lui Giotto si apoi veti putea vizita Capela familiei Medici.

Turul continua pe jos spre Piazza della Republica si apoi spre Piazza della Signoria, piata principala a orasului unde se afla Palazzo Vecchio. Palazzo Vecchio – sediul administrației florentine inca din secolul XVI, gazduieste si astazi primaria orasului. Construit sub domnia lui Cosimo I, conducatorul care a pus bazele regatului Toscanei, palatul a devenit la acea vreme neincapator pentru armata de funcționari publici. Palazzo Vecchio este legat de Palazzo Pitti printr-un coridor suspendat, Coridorio Vasariano, care era folosit in trecut de ducii de Medici pentru a evita sa se amestece cu poporul. Coridorul trece peste anticul Ponte Vecchio, construit in 1345, folosit la acea vreme pentru ateliere de mestesugari.

De cealalta parte a podului se afla Palazzo Pittti, resedința marilor duci din familia de Medici. Astazi adaposteste mai multe galerii de arta, dintre care cea mai impresionanta este Galeria Palatina, unde sunt expuse mai multe portrete realizate de artistul Tizian.

Incheiati turul la timp pentru pranz si restul zilei este pentru explorare pe cont propriu a orasului.

Cazare: Hotel Villa Carlotta 4*  sau similar in Florenta

Nivel cazare: standard

Mese: Mic dejun

Experiente: tur de oras ½ zi cu ghid local

Mic dejun la hotel. Elibererea camerelor pana la ora 12:00. Bagajele pot fi depozitate la camera de bagaje a hotelului. Zi libera pentru a continua vizita sau pentru cumparaturi.

Un alt itinerariu recomandat il are in prim plan pe Michelangelo. Sculptor, pictor, architect si chair poet, fiu al Florentei, Michelangelo a fost un geniu absolut si cateva din operele sale au ramas in orasul sau natal. Biblioteca Medicea Laurenziana este, probabil, cea mai imaginativa opera arhitectonica. Dar cheia geniului lui Michelangelo o puteti gasi in superba Capelle Medicee. Colosalul, dar gratiosul “David”, cea mai frumoasa lucrare a sa, se afla la Galleria dell’Accademia.

Pe drumul care duce dinspre Biserica Santa Maria Novella spre Arno, incercati sa nu pierdeti din vedere: coplesitorul Palazzo Strozzi, Museo Marino Marini, Palazzo Rucellai, Biserica Santa Trinita.

 

Dupa-amiaza, intoarcere la hotel si transfer la aeroport pentru zbor spre Bucuresti cu compania aeriana Blue Air la ora 20:35. Sosire la ora 23:45 in Bucuresti.

 


Servicii incluse

 • Persoana in camera dubla: 309 Euro
 • Persoana in camera single: 449 Euro

Cazare la Hotel Villa Carlotta 4*

Marime grup: Grup minim de 4 persoane

 

NOTA

 • Tarifele sunt calculate in functie de cel mai mic pret pentru biletul de avion, disponibil la momentul realizarii ofertei. Tarifele se pot modifica oricand pana la momentul emiterii biletelor de avion.
 • Datele de plecare nu sunt fixe. Puteti opta pentru o alta perioada, caz in care tariful se va recalcula in functie de disponibilitatile existente la momentul ofertei pentru biletele de avion si cazare.
 • Asigurarile incluse in pachet sunt valabile pentru persoanele care la data calatoriei nu au implinit vasta de 65 ani. Pentru persoanele peste 65 ani costul asigurarii se va recalcula iar suplimentul va fi transmis in momentul rezervarii pachetului

 

Cost

Pachetul include

 • Bilet de avion Bucuresti-Florenta si retur, compania Blue Air (low cost)
 • Toate taxele de aeroport
 • Taxa de bagaj mic de cabina, dimensiuni 40 x 30 x 20cm (maxim 10Kg)
 • 2 nopti cazare in camera dubla cu mic dejun inclus la Hotel Villa Carlotta 4*
 • Tur de oras ½ zi cu ghid local
 • Asigurare medicala Travel (max. 65 ani)
 • TVA

Pachetul nu include:

 • Supliment bagaj cala: 50 Euro/bagaj 23Kg/ dus-intors
 • Supliment imbarcare prioritara si bagaj mare de cabina 55x40x20cm: 30 Euro/persoana
 • Alegere locuri pe avion: de la 8 Euro/loc/persoana
 • Transfer aeroport – hotel si retur
 • Alte mese in afara celor mentionate in program
 • Excursii si activitati notate ca optionale in program, Intrarile la obiectivele turistice.
Detalii servicii

Orar de zbor, compania Blue Air (low cost):

Bucuresti – Florenta    18:35 – 19:45
Florenta – Bucuresti  20:35 – 23:45.

Bilete de avion

2 nopti cazare in camera dubla la Hotel Villa Carlotta 4*

Cazare

2 mic dejun

Mese

Modalitatea de plata a pachetului este:

 • 50% la inscriere
 • Plata integrala a excursiei cu minim 25 zile inainte de plecare.

In cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe urmatoarele penalizari:

 1. 50% din tariful pachetului de servicii, daca renuntarea se face intre momentul inscrierii si  25 zile  calendaristice inainte de data plecarii;
 2.  100% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 25 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

Documente de calatorie

 • Carte de identitate valabila / pasaport valabil pe perioada calatoriei

Informatii companii aeriene

 • Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
 • In cazul anularii unui zbor operat de o companie aeriana low cost, orice rerutare se va face doar pe zborurile proprii, si nu pe zborurile alor companii.
 • Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul.
 • Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de a nu permite imbarcarea, respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza. De asemenea, personalul companiilor aeriene poate refuza imbarcarea pasagerilor, daca acestia prezinta simptome ale infectiei cu COVID-19.
 • La sosire pe teritoriul national (Portugalia), se mentine masura controlului temperaturii corporale prin intermediul termometrelor cu inflarosu a tuturor pasagerilor.
 • Explore Travel nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
 • Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control Pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

 

Informatii cazare             

 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile de resort locale.
 • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
 • Distributia si tipul camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; detaliile legate de amplasarea, aspectul camerei sau orice cerinta speciala a pasagerului se rezolva direct la receptia hotelului (in functie de disponibilitati).
 • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar poate fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (seif, minibar, internet, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • La plecare, clientii sunt rugati sa respecte cu strictete ora de plecare din hotel catre aeroport anuntata de reprezentantul agentiei Explore Travel si inainte de predarea cheilor la receptia hotelului sa achite toate cheltuielile suplimentare efectuate pe perioada sejurului.

 

Nota: In functie de anumite situatii speciale, programul poate fi modificat de agentie, fara insa a aduce prejudicii structurii de baza a programului.


Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

City Break Florenta, vacanta Explore Travel
City Break Florenta, vacanta Explore Travel
City Break Florenta, vacanta Explore Travel