Aventură prin Cuba autentică

Următoarea plecare: 03.10.2019
Durată circuit
12 zile
1,850 Euro / persoană
Grup: între 15 și 30 persoane
Locuri disponibile: 18
Categorie: Single
Grad de dificultate: Moderat

Aventură prin Cuba autentică

La ce te gândești când spui Cuba? Probabil că la oameni zâmbitori și relaxați, la plantații de tutun și trestie de zahar, la muzică și dansuri latino, pline de patos și vibrație. Cuba mai înseamnă și fațade de clădiri în culori puternice, cu parfum colonial, relaxare pe plaje superbe cu nisip fin și ape turcoaz alături de cele mai bune cocktailuri din lume. Explorăm timp de 12 zile farmecul Cubei autentice. Începem cu Havana, elegantă și fermecătoare, apoi ajungem pe Valle de Vinales, ascunsă între munți, Cienfuegos, (Parisul Cubei), bijuteria colonială Trinidad, orașul conservat Sancti Spiritus, apoi mergem spre munte, în Parcul Național Topes de Collantes.


Înspre final poposim pe cea mai spectaculoasă plajă de pe coasta de sud a Cubei, Plaja Ancon cu ape de un turcoaz răvășitor (cu cea mai mare mină de coral negru), o plajă mai puțin turistică și vom avea un sejur de 3 nopți în Cayo Santa Marta. În periplul nostru cubanez ne vom bucura de cazări autentice, majoritatea la localnici, ca să înțelegem mai bine spiritul special al locului. Nu putem să vizităm Cuba fără să încercăm și un cocktail Daiquiri în barul favorit al lui Hemingway sau fără să facem o plimbare cu mașinile de epocă prin Havana. Pornește alături de noi în această aventură prin Cuba într-un circuit creat special pentru călătorii care doresc să descopere o Cuba autentică prin locuri mai puțin vizitate.

Experiențe incluse în ofertă

 • Un Daiquiri, por favor!
 • Relaxează-te pe plajele din Cayo Santa Marta
 • Snorkeling la Playa Ancon, celebră pentru reciful de coral negru
 • Simte farmecul orașelor mici cubaneze precum Cienfuegos sau Trinidad
 • Descoperă atmosfera colonială din Havana la bordul unor mașini de epocă
 • Dormi în case particulare și intră în contact cu gazdele tale primitoare

Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Plecăm de pe Aeroportul Otopeni cu KLM la ora 06:00 și aterizăm pe aeroportul din Amsterdam la ora 08:05. Îmbarcare pe zborul KLM cu destinația Havana, decolare la ora 12:35 și sosire la 17:15. Transfer la cazare.

Cazare: Casa Particular în Havana sau similar
Nivel cazare: tradițional
Mese: pe avion

Explorăm orașul, un muzeu fascinant în aer liber. Ne întoarcem în timp, în anii ’50, într-o Havana impregnată de patina timpului, dar elegantă, vie, seducătoare. Centrul colonial al orașului, Habana Vieja, a fost inclus în patrimoniul Unesco din 1982. Arhitectura spectaculoasă, palate, conace, hoteluri, restaurante, muzee decorează cele patru piețe principale. Plaza de Armas, cea mai veche piață, sediul guvernului pe perioada domniei spaniole, cu Palatul Sublocotenentului, Museo de la Ciudad, Castillo de la Real Fuerza, Museo Nacional de Historia Natural; Plaza de la Catedral, cea mai nouă dintre piețele vechii Havane, cu Catedral San Cristobal, clădită în memoria lui Cristofor Columb, Centrul de Arte Contemporane dedicat artistului cubanez Winfredo Lam; Plaza de San Francisco, pe vremuri piața comercială a orașului, astăzi locul unde acostează vasele de croazieră; Plaza Vieja, locul unde aveau loc târgurile de sclavi, astăzi o clădire luminoasă în urma procesului de restaurare. Situat în centru, Parque Central este epicentrul socializării dintre turiști, localnici printre palmieri, hoteluri istorice, fabrici de trabucuri, clădiri în stil baroc, art deco și nouveau. Exuberanța localnicilor te cuprinde. Los Cubanos, extrem de naționaliști, te atrag în viața lor plină de spontaneitate și veselie improvizată, în aer plutind acorduri de salsa și senzualitate.

 

 • Cazare: Casa Particular în Havana sau similar
 • Nivel cazare: tradițional
 • Mese: mic dejun
 • Experiență: explore Havana

Pătrundem în zona rurală a Cubei, călătorind spre Valle de Vinales, una dintre văile ascunse în crestele muntoase ale lanțului Cordillera de Guaniguanico. Când verdeața începe să erupă în mogotes, când observăm solurile fertile și câmpiile verzi pe care se plimbă liber vite, cai, porci, și țărani care lucrează pământul cu pluguri trase de boi albi, înseamnă că ai ajuns în Vinales. Deși are o istorie veche cât industria turismului, regiunea își păstrează stilul relaxat, tradițional, cu un ritm domol, refuzând să țină pasul cu trendul contemporan alert. Ceea ce vedem aici, pe stradă, o să și primim: un oraș agricol ai cărui locuitori lasă ușile la casă deschise, astfel încât toată lumea știe de toată lumea, și a cărui relaxare de seară este să stai pe o verandă și să studiezi Calea Lactee. Singurul oraș din vale este concentrat în jurul unei piețe coloniale, cu o biserică din sec. 19, cu străzi mărginite de pini și case coloniale.

Continuăm aventura îndreptându-ne spre o zonă verde unde o să avem parte de cele mai spectaculoase priveliști deasupra pădurii pe podurile mobile, suspendate la înălțime (4 secțiuni), fie opțional în zborul tirolianei care îți taie răsuflarea timp de un kilometru (cu un traseu punctat de 8 platforme).

Cazare: Casa Particular în Vinales sau similar
Nivel cazare: tradițional
Mese: mic dejun și prânz
Experiența: explore Vinales & Tur în pădure la podurile suspendate

Ne indreptam spre sudul Cubei, această regiune superbă în care orașele Cienfuegos și Trinidad ne cuceresc cu senzația atemporală. Ajungem în Cienfuegos, Parisul Cubei, unul dintre cele mai frumoase și pline de viață orașe, de o eleganță desăvârșită, aer franțuzesc și spirit caraibian. Găzduiește cea mai mare rafinărie de petrol a țării și cel mai mare terminal maritim pentru zahăr. Centrul presărat cu clădiri din belle epoque a fost recent renovat. Paseo del Prado, Necropolis Tomas Acea, Parque Marti, Catedral de la Purisim Conception, Teatro Tomas Terry le descoperim în turul de oraș pe care îl facem. Ne oprim să luăm prânzul la un restaurant local. Continuăm călătoria spre Trinidad. Ajungem în bijuteria colonială a Cubei, conservată perfect, senzația fiind că suntem în anul 1850. Norocos în amplasare, cu vedere la munte și la mare, orașul este un muzeu în aer liber.

 

 • Cazare: Casa Particular în Trinidad sau similar
 • Nivel cazare: tradițional
 • Mese: mic dejun și prânz
 • Experiența: explore Cienfuegos

În această zi putem să alegem să explorăm Trinidad-ul sau să facem o excursie la Playa Ancon. Dacă alegem să rămânem în Trinidad, străbatem la pas străduțele înguste observând viața localnicilor care se desfășoară în ritmul trecut. Principala piață a orașului găzduiește Iglesia de la Santisima Trinidad, arhitectura colonială fiind oglindită în toată splendoarea. Însă cea mai spectaculoasă clădire este Palacio Brunet. Din Plaza Mayor pornesc străzi pline cu moșteniri coloniale: Antiguo Convento de San Francisco de Asis, Casa Carlos Merlin, Palacio Cantero, Casa de Gonzales Gil, Casa del Dominicano, și multe altele. Dacă alegem să mergem în excursia opțională la Playa Ancon, descoperim ca Trinidad este înconjurat de atracții naturale spectaculoase. La 12 km sud de oraș se întinde Playa Ancon, cea mai frumoasă plajă de pe coasta de sud a Cubei. Apele turcoaz găzduiesc cea mai mare mină de coral negru a țării și sunt perfecte pentru scufundări.

 • Cazare: Casa Particular in Trinidad sau similar
 • Nivel cazare: traditional
 • Mese: mic dejun
 • Experienta: explore Trinidad sau Playa Ancon

Sierra del Escambray este a doua cea mai mare zonă montană din Cuba. Frumoasele dealuri sunt bogate în floră și sunt surprinzător de izolate. Plecăm spre Parcul Național Topes de Collantes cu un camion rusesc. Parcul “umbrelă” conține 4 parcuri: Parque Altiplano, Parque Codina, Parque Guanayara și Parque el Cubano. Astăzi explorăm Parque Guanayara. Ne oprim la un punct de observație pentru a ne încânta privirea cu o vedere panoramică magnifică asupra orașului și a Mării Caraibelor. Pentru că suntem într-o zonă faimoasă pentru producția de cafea vizităm “Casa del café”. Străbatem pădurea tropicală și plantațiile de cafea și sosim la “Casa de la Gallega”, o fostă fermă transformată astăzi într-un restaurant tradițional, înconjurat de o grădină superbă. Avem acces la “Centinelas del río melodioso” cu un expert în flora si fauna cubaneză (3 km). Costumul de baie este un “must” în această excursie, “El Venado” și cascada “El Rocío” ne așteaptă să înotăm. Ne întoarcem în Trinidad.

 • Cazare: Casa Particular în Trinidad sau similar
 • Nivel cazare: tradițional
 • Mese: mic dejun și prânz
 • Experiența: excursie la Parcul Guanayara cu un camion rusesc

Lăsăm în urmă Trinidad și ne îndreptăm către Sancti Spiritus, poate nu atât de frumos ca Trinidad, însă nu și-a pierdut din farmecul trecutului. A fost unul dintre cele șapte orașe originale fondate de spanioli în 1514. Centrul vechi a fost reconstruit de multe ori de-a lungul timpului fiind de fiecare dată victima piraților. Originile coloniale sunt evidente prin clădiri și amplasare, cele mai multe locuri de interes sunt concentrate în Plaza Sanchez. Orașul și-a adus contribuția în timpul revoluției de la 1959 când a ajutat divizia lui Che Guevara cu sute de luptători voluntari, când a inventat guayabera, tricoul preferat al bărbaților din America Latină, prin cultivarea fructului guayaba și prin construirea unui pod ciudat, cu cocoașă, care amintea de Yorkshire, Anglia. Ne îndreptăm spre Cayo Santa Maria unde vom avea 2 zile în care vom fi înconjurați de plaje magnifice și ape turcoaz, unde o să învătăm temeinic cei trei R ai Cubei: Relaxare, Ritm și Rom.

 • Cazare: Hote Melia Las Dunas 4* sau similar
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun
 • Experiența: explore Sancti Spiritus

Timp liber pentru relaxare.

 

 • Cazare: Hotel Melia Las Dunas 4* sau similar
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: all inclusive

Timp liber pentru relaxare.

 

 • Cazare: Hote Melia Las Dunas 4* sau similar
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: all inclusive

Ne întoarcem în Havana, nu înainte de a face o oprire în Santa Clara. Orașul simbol al Cubei este strâns legat de numele lui Che Guevara, aici, în 1958, a dus bătălia decisivă și a obținut victoria surprinzătoare care a decis soarta dictaturii lui Batista. În Plaza de la Revolucion se înalță statuia de bronz a eroului nemuritor, ridicata la 20 de ani de la moartea lui. Museo de Che găzduiește amintiri și obiecte care au aparținut revoluționarului, inclusiv haina verde și bereta lui neagră cu steaua în cinci colțuri.

Sosim în Havana și ne cazăm. Seara ne regrupăm și sărbătorim ultima noapte din aventura cubaneză. Ne îmbarcăm în celebrele mașini clasice americane într-o plimbare până la restaurantul unde vom lua cina. După cină ne îmbarcăm din nou în mașini și ajungem la celebrul bar El Floridita, locul favorit de petrecere al scriitorului Ernest Hemingway. Povestim la un Daiquiri impresiile călătoriei magice care e pe cale să se încheie.

 • Cazare: Casa Particular în Havana sau similar
 • Nivel cazare: tradițional
 • Mese: mic dejun și prânz
 • Experiențe: explore Santa Clara; plimbare prin Havana cu mașinile clasice americane și un Daiquiri la El Floridita

Petrece ultima zi în Havana așa cum iți dictează sufletul. Explorați solo revizitând locurile preferate, descoperiți unele noi sau faceți cumpărături. După-amiaza transfer la aeroport pentru îmbarcare pe zborul companiei Air France spre Paris, cu decolare la ora 20:55.

 • Mese: mic dejun

Sosire În Paris pentru escală la ora 11:50. Plecare spre București la ora 18:20 și aterizare pe aeroportul Otopeni la ora 22:10.

×Inchide

Servicii incluse

 • Persoană în cameăa dublă: 1.850 Euro
 • Persoană în cameră single: 2.095 Euro

Grup minim de 15 persoane.
În cazul în care grupul minim nu se realizează, excursia se anulează sau tariful se recalculează.

Cost

Pachetul include:

 • Bilet de avion cu KLM pe ruta Bucuresti – Havana, via Amsterdam
 • Bilet de avion cu Air France pe ruta Havana - București, via Paris
 • Toate taxele de aeroport și taxa de bagaje pentru aceste zboruri
 • 10 nopți de cazare
 • Mese: mic dejun, 4 prânzuri si all inclusive în Cayo Santa Maria
 • Experiențe locale:
  • Cazări în Casa Particular în Havana, Vinales și Trinidad
  • Lângă Vinales, tur în pădure la podurile suspendate
  • Excursie la Parcul Guanayara cu un camion rusesc
  • În Cayo Santa Maria invatam cei trei R ai Cubei: Relaxare, Ritm și Rom
  • Plimbare prin Havana cu mașinile clasice americane și un Daiquiri la El Floridita
 • Toate transferurile și vizitele incluse în itinerariu cu transport privat
 • Servicii de ghizi locali în limba engleză pe durata excursiilor
 • Vizitele și excursiile așa cum sunt menționate în program
 • Taxa de viză Cuba
 • Însoțitor de grup
 • TVA

Pachetul nu include:

 • Asigurarea medicală obligatorie
 • Asigurarea storno opțională se încheie în aceeași zi cu contractul turistic
 • Bacșișul pentru ghizii și șoferii locali
 • Alte mese în afara celor menționate în program
 • Alte excursii și activităti opționale
Detalii servicii

Experiențe locale:
• Cazări în Casa Particular în Havana, Vinales și Trinidad
• Lângă Vinales, tur în pădure la podurile suspendate
• Excursie la Parcul Guanayara cu un camion rusesc
• În Cayo Santa Maria învățăm cei trei R ai Cubei: Relaxare, Ritm și Rom
• Plimbare prin Havana cu mașinile clasice americane și un Daiquiri la El Floridita

Experiente locale

03.10.2019
București - Amsterdam 06:00 - 08:05
Amsterdam - Havana 12:35 - 17:15

13.10.2019
Havana - Paris 20:55 - 11:50

14.10.2019
Paris - Bucuresti 18:20 - 22:10

Bilete de avion

Mese: mic dejun, 4 prînzuri și all inclusive în Cayo Santa Maria.

Mese

În funcție de anumite situații speciale, programul poate fi modificat de conducătorul de grup, fără însă a aduce prejudicii structurii de bază a programului. În cazul în care grupul minim nu se realizează, excursia se anulează sau tariful se recalculează.

Modalitatea de plată a pachetului este:
• Avans de 50% din valoarea excursiei în momentul înscrierii.
• Plata integrală cu cel târziu 30 de zile înainte de data plecării.

În cazul în care turistul renunță din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe urmatoarele penalizări:
a) 25% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face cu mai mult de 46 de zile calendaristice înainte de data plecării;
b) 50% din tariful pachetului de servicii, dacă renunțarea se face în intervalul 45 - 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;
c) 100% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face într-un interval mai mic de 30 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

Documente de călătorie:

 • Este necesar PAȘAPORTUL ELECTRONIC SAU PAȘAPORTUL SIMPLU valabil cel puțin 6 luni de la data terminării călătoriei. Nu se acceptă pașaportul temporar.
 • Vă rugăm să vă asigurați că documentele de călătorie nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranță și că aveți 2 pagini libere pentru aplicarea vizei.

Documente pentru minori:

 • Pentru minorii care călătoresc însoțiți de un singur părinte, este necesar acordul celuilalt părinte exprimat printr-o declarație autentificată la notariat. Dacă celălalt părinte a decedat este necesară o copie după actul de deces.
 • Pentru minorii care au un singur părinte declarat în certificatul de naștere, este necesară o copie a acestui certificat.
 • Pentru minorii care călătoresc însoțiți de un singur părinte și acesta este divorțat, este necesara hotărârea judecătorească definitivă prin care i-a(u) fost încredințaț(i) minorul(ii) și copie după actul de divorț. Dacă hotărârea judecătorească nu este definitivă, este necesar acordul celuilalt părinte exprimat printr-o declarație autentificată la notariat.
 • Pentru minorii care călătoresc fără părinți și au fost încredințați unei terțe persoane, este necesar acordul ambilor părinți exprimat printr-o declarație autentificată la notariat precum și cazier juridic pentru persoana care îi insoțește.
 • Dacă nu vă încadrați în niciuna dintre prevederile de mai sus, vă rugăm să consultați site-ul poliției de frontieră: www.politiadefrontiera.ro și să vă asigurați că întruniți condițiile prevăzute de articolul 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005 cu modificările ulterioare, apelând poliția de frontieră la nr. de telefon 021.9590.

Clasificarea pe stele a unităților de cazare este cea atribuită de oficialitățile de resort locale.

 • Hotelurile nominalizate în program pot suferi modificări până la data plecării, în funcție de condițiile specifice care pot apărea între momentul publicării programului și data plecării. Dacă aceste schimbări sunt impuse de furnizorul local, întotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locație/confort.
 • Distribuția și tipul camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora; detaliile legate de amplasarea, aspectul camerei sau orice cerință specială a pasagerului se rezolvă direct la recepția hotelului (în funcție de disponibilități).
 • Majoritatea hotelurilor nu dețin camere triple. În unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, în funcție de disponibilitate. Patul suplimentar poate fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibilă etc.
 • Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (seif, minibar, internet etc.); în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 • La plecare, clienții sunt rugați să respecte cu strictețe ora de plecare din hotel către aeroport anunțată de reprezentantul agenției Explore Travel și înainte de predarea cheilor la recepția hotelului să achite toate cheltuielile suplimentare efectuate pe perioada sejurului.

Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

Atmosferă din centrul orașului Havana
Privire panoramică asupra orașului Havana
vale Cuba
Ai cel puțin 10 motive să vizitezi Cuba cât de repede
manufactura trabuc
Trinidad